Videobellen_FB_link.jpg

Veel bedrijven zijn op dit moment op zoek naar tools voor videobellen en online meetings.

Om werkzaamheden zo goed mogelijk door te laten gaan, zonder naar kantoor te komen, vind je hier een lijstje met een aantal handige tools:

  • Google Meet
  • Microsoft Teams
  • GoToMeeting
  • Zoom
  • Skype
  • Whereby

Google Meet

Google Meet is de online vergadertool van Google. Het enige dat je er voor nodig hebt is een Google account. Je start razendsnel een meeting via https://meet.google.com/_meet en kunt direct andere deelnemers uitnodigen.

Microsoft Teams

Microsoft teams heeft een gratis versie. Teams is een samenwerkingstool. Naast videobellen kun je ook chatten met je team en bestanden delen.

Bekijk de Microsoft Teams website

GoToMeeting

GoToMeeting is een professionele videovergadertool die geen gratis versie kent. Wel kun je twee weken lang gratis gebruik maken van een proefversie. Een voordeel is dat deelnemers aan de vergadering via een link kunnen deelnemen (zonder de software te downloaden). De abonnmenten starten bij € 10,75 per maand.

Bekijk de GoToMeeting website

Zoom

Zoom is een echte business tool voor videobellen. En ook geschikt om met veel collega's tegelijk te bellen; met uitstekende kwaliteit. Je kunt ongelimiteerd 1 op 1 gesprekken voeren met de gratis versie. Voor teammeetings is de maximale vergadertijd vastgesteld op 40 minuten. Wil je langer vergaderen? Dan starten de abonnementen bij € 13,99 per maand.

Bekijk de Zoom website

Skype

Skype is wellicht nog steeds de meest bekende tool voor beeldbellen. Naast de videobeelden heb je ook de mogelijkheid om chat berichten te sturen. Zo kun je bijvoorbeeld linkjes met elkaar delen. Een nadeel is dat je Skype moet downloaden op je pc en je gesprekspartners ook. Daarnaast dien je een account te hebben om Skype te gebruiken.

Bekijk de Skype website

Whereby

Deze tool heb ik pas ontdekt en is een aanrader. Waarom? Je kunt met Whereby via je browser met je teamgenoten videobellen en je hoeft dus geen software te installeren. Je hoeft ook niet in te loggen of een account aan te maken. Het werkt heel laagdrempelig en snel. Met de gratis tool kun je één meeting room opzetten en maximaal vier collega's uitnodigen.

Bekijk de Whereby website

Mijn favoriet

Welke tool je gaat gebruiken hangt vooral af van je doel. Hebben alle deelnemers een Skype account, dan blijft dit een prima online vergadertool. Ben je op zoek naar een professioneel product voor grote aantallen deelnemers, kijk dan eens naar Zoom of GoToMeeting. Zelf gebruik ik Google Meet en Microsoft Teams vaak. Dat is vooral afhankelijk van de tool die mijn klant intern gebruikt (gebruiken ze Google of Microsoft). Daarnaast is Whereby wel een hele fijne omdat je hiervoor niet hoeft te registreren en deze tool gewoon vanuit je browser werkt. Vooral handig als je gesprekspartners niet zo bekend en bedreven zijn met online videovergader tools. Je bent in de gratis versie alleen beperkt in het aantal deelnemers. Zelf maak ik gebruik van de betaalde variant van Whereby.

Heb je vragen over het inzetten van videobellen binnen jouw bedrijf? Neem gerust even contact met me op. Ik denk graag met je mee.

Misschien ook interessant?

Blogpost_Personaliseren_met_e-mail_marketing.jpg

Personaliseren met e-mail marketing automation

E-mail marketing is nog steeds een van de meest rendabele online marketing kanalen voor webshops.

Blogpost_Instagram_adverteren.jpg

Adverteren op Instagram

Hoe maak je een advertentie op Instagram? Ik leg je graag uit hoe je dit doet.

Social_media_blog_website.jpg

Geef je omzet een boost met social media als marketingtool

Sociale media, je kunt er nauwelijks omheen. De meeste mensen gebruiken het als vermaak of om in contact te staan met vrienden. Voor bedrijven is het een laagdrempelige manier om in contact te staan met de doelgroep, om aan hun bekendheid te werken en om…

Ook interesse in online marketing support?

Heb je ook behoefte aan ondersteuning in online marketing? Laat je gegevens achter en we maken een kennismakingsafspraak!

Please wait...